با ياد و نام خداوند هستي بخش
در چشمانداز بیست ساله کشور (1404-1384)، جمهوری اسلامی ایران کشوری توسعهیافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه، با هویت اسلامی و انقلابی، الهامبخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بینالملل تصویر شده است. در دوره ده ساله اول توسعه فناورینانو در کشور برای حرکت در راستای این چشمانداز گامهایی برداشته شده و تمامی تلاشها بر اینپایه استوار بود که الگویی از حرکت علمی و جهادی هدفمند و برنامهریزیشده ارائه شود. سند ده ساله دوم پیشرفت فناوری نانو بر اساس ارزیابیهای انجام شده از نحوه اجرای سند ده ساله اول و بازخوردهای حاصل از اجرای آن و همچنین براساس رویکردها و سیاستهای جدید در توسعه علم و فناوری، تدوین شده است. در این سند تلاش شده تا اهداف و نحوه دستیابی به آنها بهگونهای بهروزرسانی شود که پیشگامی کشور در عرصه این فناوری نوظهور، شتابانتر از گذشته ادامه یابد. مبتنی بر این رویکرد و چشمانداز، سه هدف کلان برای ده ساله دوم پیشرفت نانو در کشور معین شد. بر این اساس، پیشرفتهای فناوری نانو در ایران اسلامی تا سال 1404 با تاثیرگذاری در آبادانی کشور و تولید ثروت، موجب بهبود زندگی مردم می شود. در این سال، کشور ضمن تعامل سازنده با سایر کشورها حرکت به سمت مرجعیت جهانی در فناوری نانو را ادامه می دهد و اثر قابلملاحظهای بر اقتدار علمی کشور خواهد داشت. سه هدف کلان که با حرکت در راستای این چشمانداز درنهایت محقق خواهند شد عبارتند از:
1- ارتقای اثرگذاری فناوری نانو در بهبود کیفیت زندگی مردم
2- دستیابی کشور به جایگاه مناسب در علم و فناوری نانو در بین کشورهای جهان
3- کسب سهم مناسبی از بازار فناوری نانو
پس از طراحی جشنواره فناوری نانو با هدف شناسایی قابلیتهای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه نانوفناوری، حمایت از توسعه علم، فناوری و تجاریسازی محصولات نانو، هدایت و تشویق واحدهای دانشگاهی و پژوهشگران بهسمت این عرصه نوین علمی و برگزاری سه دوره این جشنواره در واحدهای استان تهران، مقرر شده است تا در ۸ اسفند سال ۱۳۹۷، افتخار میزبانی چهارمین دوره این جشنوارهی راهگشا را دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول، که تجربه برگزاری موفق و کیفی اولین همایش ملی توسعه فناوری نانو را در کارنامه خود دارد، برعهده گیرد. شایان ذکر است که این جشنواره در محورهای نانوشیمی، نانوفیزیک و نانوفوتونیک، نانوبیوتکنولوژی، نانوالکترونیک، نانوفناوری در علوم سلامت (علوم پزشکی و زیستفناوری، علوم دارویی، علوم بهداشتی و محیط زیست، علوم دندان)، نانوسیال، نانومواد و سایر کاربردهای نانوفناوری برگزار خواهد شد. شرکتکنندگان لازم است مستندات مربوط به تولیدات علمی خود در زمینه نانوفناوری شامل مقاله، طرح پژوهشی،کتاب، پایاننامه، اختراع، پیشمحصول (پروتوتایپ) را تا تاریخ 30 دی ماه ۱۳۹۷ به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند. درضمن، بهمنظور تقدیر از فعالیتهای شکلگرفته در این حوزه، برترین مجلات، واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان معرفی خواهند شد. انتخاب پژوهشگران برتر در حوزه فناوری نانو و برگزاری نمایشگاه و کارگاههای آموزشی، از جمله بخشهای ویژه این جشنواره خواهد بود.
پیشاپیش لازم می دانم از حامیان و عوامل اجرایی و بهخصوص کمیته علمی وزین این جشنواره که کار مهم داوری آثار را بهعهده خواهند داشت، سپاسگزاری نمایم. در پایان، فرصت را مغتنم شمرده و از اساتید گرامی، پژوهشگران و دانشجویان عزیز دعوت مینمایم تا با ارسال آثار علمی خود در این حوزه نوپای علمی و حضور اثرگذار در این رویداد بزرگ ملی، ما را در برگزاری کیفی و پرشکوه این جشنواره یاری نمایند.
به امید دیدار
دکتر مهدی مهام
دبیر علمی جشنواره